Gå direkt till Nyheten (Roadracing:
Ulf Lindqvist gjorde sina bästa tider)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Torsdag 27 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Roadracing:
Ulf Lindqvist gjorde sina bästa tider

Publicerad måndag, 13 maj 2019, 09:46 av - Inskickat material

Den gångna helgen var det premiär för SM-serien i Roadracing, och för andra året i rad stod Ulf Lindqvist från Lidköping på startlinjen i klassen R600. 2018 avslutades snöpligt med en vådlig krasch i augusti som resulterade i att Ulf missade sista tävlingen på just Anderstorp där premiären stod just denna helg.

Dom spräckta nackkotorna och den blödande levern är återställda och nu ser Ulf Lindqvist fram emot en ny säsong.
Den består i år av fem helger, där vardera helg innehåller två tidskval på förmiddagen och efter lunch är det tävling där man startar i ordning efter kvaltid man presterat på förmiddagen.

På lördagens kval och tävling var förutsättningarna goda då solen sken och asfalten höll en bra temperatur trots kalla vindar, efter tolv kvalvarv stod Ulf Lindqvist som åttonde person på resultatlistan och fick således starta på den platsen på startgriden. D v s i andra startled då man på den lite bredare och större banan som Anderstorp Raceway är startar man fyra motorcyklar i bredd.

Ulf Lindqvist var relativt nöjd med sin kvaltid på 1.46.92 sekunder då det var en putsning från hans tidigare personbästa som löd på 1.48.22, en förbättring på 1.3 sekunder så här i början på året kändes bra.

Efter lunchuppehållet så var det tävlingsdags, och Ulf Lindqvist som tidigare sysslat med dragracing i många år borde vara bra på att starta snabbt och enkelt, men det är snarare raka motsatsen. Själva startförfarande är hans sämsta moment enligt honom själv, och då lamporna slocknar flyger alla iväg mot första kurvan och Ulf Lindqvist blir passerad av tre medtävlande innan man kommer ut på den långa flygrakan som är signifikativ för Anderstorp Raceway.

När målflaggan faller efter tolv avverkade varv som var och ett är på 4.025 meter så är Ulf Lindqvist i alla fall nr tio och det är ett OK resultat, men inte riktigt som målsättningen är att hålla sig i topp-åtta-skicket.

Behållningen var dock att på det sista varvet sattes ytterligare ett nytt personbästa på 1.45.90 som ger en total putsning på 2.32 sekunder mot bästa notering 2018.

Söndagen skulle bjuda på betydligt ostadigare väder och bekymmer.

30 minuter innan tidskvalet skulle starta så kom det både regnskurar, vindbyar och mörka moln in över tävlingsbanan. Flera team hade tankar på att byta till regndäck och så hade Ulf Lindqvist.

Men strax innan utsläppet öppnade för tidskval så torkade det upp och lite sol tittade fram mellan dom mörka molnen. Några lugnare uppvärmningsvarv gjordes för att få rätt arbetstemperatur i däcken och i den lite tröttare kroppen som det ofta är dag två en tävlingshelg. Men på det tredje flygande varvet så började det duggregna lätt och ut på flygrakan var det rikligt med regn, så alla förare valde att avbryta tidskvalet och gå in i depå.

Åter igen fick Ulf Lindqvist den åttonde snabbaste kvaltiden och fick starta på samma position som dagen innan. Dock gjorde han en om än sämre start men var ändå på plats elva ut ur första kurvan, därefter inleddes en jakt på Magnus Nettelhed, vilket inte slutade bättre än att Magnus kraschade av banan på varv elva, men dess förrinna hade Sophie West passerat dom båda då dom tampades om placeringar, vilket inte är ovanligt då två förare ligger och spärrar samt blockerar framfarten för varandra.

Ulf Lindqvists kommentar efter den sista tävlingen var lite lätt uppgivet då han hade tagit en lite chansning med däcksvalet och kört sönder både sitt fram och backdäck, men totalt sett var det en lyckade helg då körningen är långt mycket bättre och avslappnad i år än förra.

Nästa tävlinggår i Linköpings på Sviestad Motorstadion.

Ulf Lindqvist vill passa på och tacka alla privatpersoner och företagare som stöttar han i hans irrfärder inom motorsportens värld, utan dom vore inget av hans upptåg genomförbara.

Foto : Fredrik Eklöf – bilderna är klickbara till större format.