Gå direkt till Nyheten (Vinner hållbarhetspris:
Filsbäcks Intresseförening)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vinner hållbarhetspris:
Filsbäcks Intresseförening

Publicerad fredag, 10 maj 2019, 13:25 av Redaktionen

Filsbäcks intresseförening tilldelas Lidköpings kommuns föreningspris för hållbar utveckling år 2019.

Utmärkelsen får de för sitt arbete för att med att bidra till en god livsmiljö i närområdet, både nu och inför framtiden. Föreningen är initiativrik och tänker nytt och brett. Konkreta exempel på det är att de erbjuder energirådgivning till medlemmar och att de gör en gemensam upphandling för inköp av solceller. Föreningen är mångsidig och bedriver ett arbete som främjar en hållbar utveckling utifrån de tre perspektiven: miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

Team Kroppslabbet får ett hedersomnämnande då de sammanför generationer inom en ny och spännande sport. De stöttar med gemensamma transporter till aktiviteter och förenar nytta med nöje genom bland annat ploggingpass. Ploggning är motionsform där man kombinerar joggning med skräpplockning.

Pris och hedersomnämnande delas ut av kommunens miljö- och klimatutskott i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni.

Pressmeddelande från Lidköpings kommun