Gå direkt till Nyheten (Moderaterna i Västra Götaland:
Lägg ned länsstyrelserna!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Lördag 22 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Moderaterna i Västra Götaland:
Lägg ned länsstyrelserna!

Publicerad fredag, 10 maj 2019, 08:47 av Björn Smitterberg

Moderaterna i Västra Götalands styrelse föreslår att partiet ska agera för att länsstyrelserna ansvarsuppgifter minskas och på sikt läggs ner, detta i en proposition till förbundets stämma i Skövde lördagen den 11 maj.

Partiets länsförbund i Västra Götaland föreslår att Länsstyrelserna ska avvecklas genom att uppdrag förs över till andra myndigheter, alternativt att uppdrag avslutas, samt att kommunerna tar över vissa delar avseende exempelvis samhällsbyggnad.

2 kommentarer på “Moderaterna i Västra Götaland:
Lägg ned länsstyrelserna!”

  1. Watchingeye skriver:

    Att kommuner ska överta ansvarsområden har ju inte varit lyckat i ngt fall hittills. Det blir 290 versioner av lösningar o mål. Satsa hellre på att lägga ner landstingen o låt staten ta över igen. Det enda som kanske kan leda till en jämlik vård i framtiden. Sen tror jag ju att (M) hellre vill ha dessa kvar för att bibehålla möjligheten för privata aktörer att tjäna pengar o att politikerna själva ska ha kvar en av sina egna karriärmöjligheter.

  2. Håkan skriver:

    Ja äntligen, -det är det bästa förslaget moderaterna någonsin föreslagit, -lägg ner skiten omg!

Kommentarerna är stängda