Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Positivt och negativt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Positivt och negativt

Publicerad fredag, 10 maj 2019, 11:55 av Björn Smitterberg

Nå, hur blir det? Ska de va vår eller?
Redaktören har börjat förbereda sommargarderoben för att snabbt ställa om. Men varje morgon känns som en blåsning.  Nu är det förstås så att det anses lite positivt att det inte är så varmt och att det kommer lite lätt nederbörd. Men redaktören själv anser det vara negativt – lite värme kan vi väl unna oss…

Sagt på presskonferens med kommunstyrelsen på onsdagen – av ordförande Jonas Sundström – efter att vi gått igenom föredragningslistans cirka 20 punkter:
– Jo, jag höll på att glömma. Vi har en positiv nyhet också….
Den positiva nyheten handlade om att Skararondellen byggs om.
Övriga nyheter betraktades alltså som mindre positiva.

Kanske vore det läge att se över Ågårdsrondellen så att trafiken från Grästorpshållet får en gräddfil mot Ljunghedsrondellen och Skararondellen.

Redaktören fryser. Häromdagen var redaktören i Stockholm och tog långa promenader. Det snöade emellanåt. Småfrusna börjar syrenens knoppar att slå ut – plommonens blommor har fallit till marken och äppleblomstern vägra slå ut hemma i egna grönområdet.
Elände, hoppas det blir bättre nu.

Har Maj verkligen rent frömjöl i sin påse? Hos trädgårdshandlarna kan man nu få rabatt på rabatterna.

Förra sommaren var varm – den minns vi. Men det startade inte så bra. Redaktören minns särskilt en söndag i maj när det var idrottare från hela världen här för att tävla. Åskådarna gick i regnkläder som skyddade vinterjackorna. Då skrev vi faktiskt juni. Det slutade regna mot kvällen och sedan slutade det regna för gott nästan.

Nu spås försiktigt av meteorologer som intresserar sig för långa prognoser att det åter blir varm sommar. Åtminstone kanske.

Och det här med rubriker, det blir ju fel ibland även i en stor tidning (SvD):
– Det thailändska nyåret – song kran – firas genom att man kastar vatten på varandra.

– God Helg