Gå direkt till Nyheten (Ny generation i ledningen för Thun-bolagen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny generation i ledningen för Thun-bolagen

Publicerad onsdag, 08 maj 2019, 09:41 av Björn Smitterberg

Johan Källsson har nu över VD-stolen i Erik Thun AB och blir koncernchef. Han efterträder Anders Källsson som på egen begäran lämnar posten.

Så här skriver företaget i ett pressmeddelande – återges i sin helhet:

Styrelsen för Erik Thun AB meddelar härmed att man utsett Johan Källsson som VD för koncernen då Anders Källsson önskar lämna samma uppdrag.

Beslutet är fattat som ett led i processen att lämna över ansvaret till nästa generation i familjen.

En koncernledningsgrupp bestående av Johan Källsson, Henrik Källsson samt Agne Axelsson, CFO, kommer att leda arbetet framöver. Johan Källsson kommer att ha ett helhetsansvar för verksamheten samt fokusera på frågor relaterade till organisationsutveckling och personal liksom externa kontakter inom näringsliv och politik.

Henrik Källsson fortsätter som vice VD och kommer att vara ansvarig för kommersiella och operativa frågor inom shippingverksamheten liksom teknik och utveckling av nya fartyg.

– Vi ser framemot att som tredje generation gemensamt få axla ansvaret, säger Henrik Källsson, och vi känner oss i all ödmjukhet så redo som vi kan med de år vi redan har som aktiva i företaget. Johan och jag gläds över att få göra detta tillsammans i en spännande tid med många nybyggen av
klimatsmarta fartyg.

Johan Källsson instämmer och säger:
– Vi har jobbat länge med detta i sikte. Henrik och jag har en samsyn omkring verksamheten som gör att vi kompletterar varandra väl. Vi är tacksamma för förtroendet och glada för möjligheten att tillsammans ta företaget vidare och fortsätta vara en hållbar svensk partner över generationer.