Gå direkt till Nyheten (Torghandlare protesterar mot konkurrensen)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 13 november 2019
 1. Dagens namn:
 2. Kristian och Krister
 3. I morgon:
 4. Emil och Emilia

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Torghandlare protesterar mot konkurrensen

Publicerad tisdag, 07 maj 2019, 12:15 av Björn Smitterberg

 

Torghandlarna i Lidköping har framfört protester till Stadshuset mot att kommunen upplåter torget till allt fler evenemang som inskränker på den vanliga torghandeln. Senast gäller protesterna den matmarknad som planeras genomföras inom kort.

Politiker i Samhällsbyggnadsnämnden informeras i dag om torghandlarnas synpunkter och nu gäller det att finna en ny väg för samarbete.

4 kommentarer på “Torghandlare protesterar mot konkurrensen”

 1. Lunnarn skriver:

  Förstår dom.Det är ju deras levebröd.

 2. Watchingeye skriver:

  Njaaa, kommunen är ju ändå rätt konsekvent kan jag tycka. Det mesta som kunde tala för ett regelbundet levande centrum ska ju kvävas. Här i stan går man modigt emot trenden som gäller nationellt. Satsning på ytterligare köpcentrum utanför stan, med bil som enda möjlighet att ta sig dit, är det som gäller. Man förstår varför kommunen är så framstående inom miljöområdet….och Miljöpartiet står tysta o applåderar lite lamt.

 3. Ronson skriver:

  Har för mig att handlare av olika kategorier normalt förespråkar fri konkurrens!? Men som vanligt får det ju inte påverka den egna verksamheten!!

 4. Watchingeye skriver:

  Ronson: Fri konkurrens i all ära, men blir det likavärdiga villkor när kommunen punktvis stöttar vissa typer av verksamhet på bekostnad av andra? I min värld är det torghandlarna som på regelbunden basis får centrum att leva. Enstaka jippon gör det inte. Jag kan ju å andra sidan ha fel, vad vet en vanlig shoppare som jag…..men jag har ju bil minsann, så jag kan åka till Kartåsen o strö mina slantar. Vad är väl ett levande centrum mot detta?

Kommentarerna är stängda