Gå direkt till Nyheten (Hjässan är kal – utställning och körverk efter intervjuer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hjässan är kal – utställning och körverk efter intervjuer

Publicerad tisdag, 07 maj 2019, 19:21 av Redaktionen

Volvo Skövde manskör och professionella sångare ger konsert i rustik verkstadslokal i Lidköping

Vandringsutställningen Hjässan är kal som just nu pågår på Lidköpings Stadsbibliotek till och med den 11 maj visar Elisabeth Ohlson Wallins fotografier med citat från män och sångtexter inlästa av författaren Lina Ekdahl ihop med konstverket Adam av konstnären Saba Bereket Persson, formgiven av Milena Karlsson.

Som avslutning på utställningen och efter tre tidigare bejublade konserter blir det en konsert för Hjässan är kal på söndag på Karlqvist´s Smide i Lidköping – alltså inne i verkstadslokalen.

Volvo Skövde manskör samt tio professionella sångare ihop med musiker framför det nyskrivna dokumentärkörverket som är baserat på djupintervjuer med män mellan 50 och 73 år där män sjunger ut om det viktiga i livet. Det sjungs om manlighet, sorg och kärlek. Om svaghet, åldrande, föräldraskap, prestation och längtan.

Initiativtagare och producent är Annica Carlsson Bergdahl:
– Konserterna vi har haft har varit fantastiska! Stående ovationer, skratt, tårar. Alla känslor hos kör, musiker och publik. Så vi ville helt enkelt göra det igen. Tack vare ett fantastiskt samarbete med Lidköping Karlqvist´s Smide i Lidköping så fick vi till det. Och vi fick ihop det trots så många inblandade: Hela kören, körledare, de professionella sångarna som är utspridda över landet, musikerna! Alla tycker att det är så kul och vill göra det igen! Så jag säger: Missa inte denna upplevelse!

Idé/producent/intervjuer: Annica Carlsson Bergdahl,
Sångtexter: Lina Ekdahl,
Tonsättning: Paula af Malmborg Ward,
Körledare: Elisabeth Backhaus,
Kör: Volvo Skövde manskör och tio professionella sångare,
Musiker: Johannes Bergion (cello) och Bengt Olausson (dragspel) och Helmer Tallbacka (trumpet) Fotografier: Elisabeth Ohlsson Wallin