Gå direkt till Nyheten (Stenhammar, Ulriksdal nya områden för att separera sopor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 23 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stenhammar, Ulriksdal nya områden för att separera sopor

Publicerad måndag, 06 maj 2019, 11:43 av Björn Smitterberg

Vid Tekniska Nämndens möte denna vecka handlar det mycket om avfall, sortering och renhållning denna vecka. Bl a kommer förslag på vilka de nästa områdena blir för att separera sopor i fyra olika sorter.

De nya områdena som föreslås är Råda, Sjölunda, Tofta, Stenhammar, Ulriksdal, Lilleskog och Dalängen.

Införandet av de nya sopkärlen där man fördelar fyra olika fraktioner införs bit för bit. Hittills har ett par områden kommit med, och nu väntar alltså nya områden. Någon exakt tidsangivelse för införandet av den nya sophanteringen i de nu nämnda områdena finns inte i beslutsunderlaget. Men tanken är att hela Lidköping skall ha sortering inom tre år.