Gå direkt till Nyheten (På biblioteket om svåra relationer och historiska miljöer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

På biblioteket om svåra relationer och historiska miljöer

Publicerad måndag, 06 maj 2019, 10:42 av Redaktionen

På torsdag kommer Ellen Mattson till biblioteksscenen för vårens sista Forum för poesi & prosa som biblioteket har tillsammans med Författarcentrum Väst och ABF.

Ellen Mattson är en mycket omtyckt och läst författare här i Lidköping!

Ellen Mattson, född 1962, debuterade vid 30 års ålder med romanen Nattvandring. Sedan dess har hon utkommit med en stadig ström lovordade romaner. Idag betraktas hon som en av Sveriges allra mest lyhörda prosaister.

Hennes romaner är ofta placerade i historiska miljöer och behandlar ensamhet och svåra relationer med stor språklig känslighet och behärskning. Hösten 2012 kom romanen, Vinterträdet, i vilken Greta Garbo inlevelsefullt porträtteras genom sin sekreterares ögon.

Hennes senast bok, Tornet och fåglarna, utspelar sig på Marstrand i juli månad krigsåret 1719. Det är en berättelse om en av den svenska historiens gåtor: Varför kapitulerade kommendanten Henrich Danckwardt så snart efter danskarnas anfall, trots lång militär erfarenhet och att det fanns gott om både mat och ammunition på fästningen? Var han som påståtts feg, eller fanns det andra skäl för hans agerande?

Biblioteket torsdag 18,30