Gå direkt till Nyheten (VM- och SM-guldvinnare klar för Villa Lidköping
amilla Andersson ansluter från Skutskär)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

VM- och SM-guldvinnare klar för Villa Lidköping
amilla Andersson ansluter från Skutskär

Publicerad fredag, 03 maj 2019, 20:46 av Redaktionen

Landslagsspelaren, SM-guldvinnaren och världsmästaren Camilla Andersson är klar för Villa Lidköping kommande säsong – kommer till klubben efter tre säsonger med Skutskär.
– Det ska bli jättekul att få komma till Villa Lidköping. Jag tycker att det är en väldigt proffsig förening. Inte bara på isen utan också allt runt omkring. Dom syns och hörs väldigt mycket, jag tror mer klubbar borde ta efter hur Villa jobbar, säger Camilla.
Hon startade sin elitseriekarriär i Sandviken. Men efter sju säsonger och ett SM-guld så flyttade hon hem när moderklubben, Skutskärs IF, valde att starta upp ett damlag.

– Jag kände då att jag behövde en nystart och eftersom Skutskär är min moderklubb så föll det naturligt att komma hem och vara med på den resan.

Resan med Skutskär blev lyckad, en säsong i Allsvenskan och direkt upp till Elitserien där laget sedan vann sitt första SM-guld, någonsin. Laget spelade även SM-final den här säsongen, men föll mot Västerås efter ett straffdrama.
Skutskärsmittfältaren kommer till Villa Lidköping med mycket rutin. Hon har vunnit SM-guld med både Sandviken och Skutskär, lägg till två VM-guld med det svenska landslaget samt ytterligare några SM- och VM-finaler.

– Artikeln bygger på material från VLBK