Gå direkt till Nyheten (Stor trafikkontroll på E20)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stor trafikkontroll på E20

Publicerad fredag, 03 maj 2019, 14:59 av Björn Smitterberg

Över 2000 bilar kontrollerade av polisen vi gårdagens trafikinsats utmed E20.

Ett stort antal poliser från både östra och västra Skaraborg stoppade igår över 2 000 fordon. Syftet var att kontrollera skicket på både förare och fordon. Polisen upprättade kontrolplatser vid Motorp och Brännebrona men hade även rörlig övervakning utmed E20. Insatsen pågick fram till 22-tiden.

Irene Broberg tjänstgjorde som polisinsatschef och hon är nöjd med att så många fordon kontrollerats.

– De flesta av de rapporter och böter som skrevs var relaterade till trafik. Men även annan brottslighet fastnade i vår kontroll. Vi fick bland annat tag på personer som var efterlysta och innehade narkotika. Glädjande nog kunde vi konstatera att alla förare vi kontrollerade var nyktra.

Polisinsatschef Irene Broberg är till vardags gruppchef i den yttre verksamheten. Till sin hjälp hade hon igår biträdande polisinsatschef Louise Berg. Vid kontrollplats Motorp var Hanna Sandsjö platschef och vid kontrollplats Brännebrona var Sara Jonsson platschef.

Pressmeddelande