Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Skal-man i politiken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Skal-man i politiken

Publicerad fredag, 03 maj 2019, 12:00 av Björn Smitterberg

Politiker vill gärna komma till tals när det är val på gång.
Men så finns det som som drar sig innanför skalet och vet bäst. Utom veckorna före valdagen – då är man ute och ”lyssnar”.
Det är uruselt. I Lidköpingsnytt finns nästan ständigt pågående debatter, men sällan är det ledande politiker som bryr sig om att delta.

Redaktören tror inte att politikernas argument är sämre än andras – men dom syns ju inte. Lite meraktivitet kunde man vänta sig av medietränade beslutsfattare – eller var medieträningen ett sätt att lära sig hålla kärft och hoppas på turen när valdagen kommer. Av någon anledning anses i Sverige att valkampanjer pågår någon månad – i själva verket pågår dom ju alltid.

Bristen på tid blir alltmer tydlig för redaktören. I dag på uppdrag i huvudstaden, sedan hem igen. Fram och åter. Ibland är det inte att undra på att redaktören somnar tidigt. Åter gör tidsbristen att redaktören har svårt hinna med detta kåseri.Men redaktören har varit lite deppig ett tag och det kvarstår nog lite till.

Redaktören är rent ut sagt förbannad på det svenska utrikesministeriet som inte ser till att små föräldralösa barn  tas ut ur lägen i Syrien och hem till släktingar. Det borde vara viktigare än att ta emot terrorister.
Tjurskalligt av diplomater som annars anser sig vara så i framkant.

Det kan väl inte vara så illa att tiden håller på att gå ut för Lidköpings gamla riktiga centrum – allt allt förflyttas till nya områden?

Tips på besparing för sjukhusen – utan att ersättning för konsultuppdrag ytrgår: Slopa patienterna!

Stående vits 2 maj:
– Vad gjorde du igår?
– Minns inte,var plakat!

God helg.