Gå direkt till Nyheten (”Toner längs vägen” – Konsert under Vårrundan)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 maj 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Toner längs vägen” – Konsert under Vårrundan

Publicerad tisdag, 30 april 2019, 08:24 av Redaktionen

Anna-Boman-Hald-Björn-HaldFör femte året arrangerar paret Boman-Hald från Österäng Toner längs vägen under Vårrundan Kinnekulle då Anna Boman och Björn Hald har stämt möte med några av sina musikervänner.

På lördagskvällen den 4 maj blir det en konsert med stor spännvidd i repertoar, klassisk musik, jazz och visa klingar tillsammans i en skön blandning. Nytt för i år är att konserten sker i Medelplana kyrka. Konserten samlar hela tio musiker med olika inriktningar, men alla med samma nyfikenhet för nya spännande musikaliska möten.

Urban Agnas medverkar på årets Toner längs vägen. Urban har varit solotrumpetare i Göteborgs Symfoniker och Stockholms filharmoniska orkester. Sedan 2002 är han professor i trumpet vid musikhögskolan i Köln. Urban är också medlem i Stockholm Chamber Brass som turnerar världen över. För många känd som trumpetaren i Eurovision Song Contest 1988 tillsammans med Tommy Körberg och bidraget Stad i ljus.

Sabina Agnas och Georg Gulyás tillhör de främsta gitarristerna i Sverige. Georg är även ett känt namn internationellt och har gett ut flera prisade skivor.

Marcus Hedenfalk medverkar på marimba och slagverk. Han är en välmeriterad slagverkare från Lidköping, utbildad vid Royal College of Music i Manchester. Marcus är medlem i duo Wind & Wood och TamBo Quartet som medverkar under kvällen

Andreas Vendelholt medverkar både på saxofon och sång. Andreas är utbildad instrumental- och ensemblelärare på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Han har rört sig i en mängd olika musikaliska sammanhang, allt från storband, musikal och coverband till symfoniorkester, gospelkör och vokalensembler.

Anna Inghammar-Vendelholt är utbildad sång- och rytmikpedagog vid Örebro Musikhögskola och arbetar i Lidköping, som sångpedagog.

Jan Lindberg är pianist och musikpedagog från Lidköping och medverkar som pianist under kvällen.

På kontrabas möter vi Johan Sundström, jazzmusiker, kompositör och kyrkomusiker verksam i Lidköping. Johan har sin bakgrund vid Musikhögskolan i Göteborg.

Anna BomanHald är flöjtist, frilansmusiker och utbildad på solistlinjen vid Musikhögskolan i Göteborg. Hon turnerar över Sverige i olika konstellationer. Björn Hald är sångare, gitarrist och låtskrivare och arbetar bland annat med sin fru Anna.

Publiken bjuds på musik av bl.a. G.Riedel, A.Piazzolla, Benny Andersson, Claude Bolling,Björn Hald, Augustín Barrios, Gaspar Sanz, Eva Norée Möller, Joni Mitchell, Chick Corea, Bela Bartok. Detta mixas med jazziga evergreens och svensk visa i en härlig kammarmusikalisk fusion. I pausen bjuds det på lättare förfriskningar och möjlighet till mingel med musikerna.

 

Pop up-konserter

Ett nytt inslag är pop up-konserterna med de medverkande musikerna i Toner längs vägen. Halvtimmeslånga musikaliska nedslag som sker både under lördagen och söndagen ute bland några av vårrundans aktörer.

Lördag:
12:30  Medelplana kyrka- Pop-up-konsert med Marcus Hedenfalk- marimba och Anna BomanHald-flöjt.
13:00 Smedja Therese, Husaby Pop-up-konsert med  2 x Agnas: Urban Agnas-trumpet och Sabina Agnas- klassisk gitarr.
14:30 Husaby kyrka. Pop-up-konsert med Georg Gulyas- klassisk gitarr.

Söndag
11:30 Råbäcks Mekaniska Stenhuggeri, Råbäcks hamn. Pop-up- konsert med Duo Cantilena: Sabina Agnas -klassisk gitarr och Anna BomanHald-flöjt.
13:00 Stenhyveln, Gössäter. Pop-up-konsert med Per Drougge – violin och Isak Drougge- gitarrer.
13:30 Stampens kvarn, Gössäter Pop-up-konsert med Anna Inghammar-Vendelholt och Andreas Vendelholt.
14:00 Västerplana Mejeri. Pop-up-konsert med TamBo Quartet: Jan Tammo, Johan Sundström, Marcus Hedenfalk och Anna Boman Hald
15:30 Hällekisgården, Husaby. Pop-up-konsert med Duo Cantilena: Sabina Agnas-klassisk gitarr och Anna BomanHald-flöjt.

Konserterna görs i ett samarrangemang med Götene Kommun, NBV och Götene Pastorat och med stöd av Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Pressmeddelande