Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet demonstrerar själva i Lidköping)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 24 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet demonstrerar själva i Lidköping

Publicerad måndag, 29 april 2019, 07:10 av Björn Smitterberg

Vänsterpartiet i Lidköping har beslutat att lämna det med socialdemokraterna, LO och Miljöpartiet gemensamma firandet av 1 maj.

Samverkan har funnits i flera år nu, men det nya politiska läget har medfört att vänsterpartiet kommer att ha en egen träff vid Paviljongen i Stadsträdgården – här har partiet även tidigare haft sina möten innan samarbetet med S och Mp.

Socialdemokraterna och LO kommer även i år att utgå från torget och marschera till Folkets Hus där Mario Melani i år blir huvudtalare.

Vänsterpartiets talare i Stadsträdgården blir regionrådet Eva Olsson och Ung vänsters Lovisa Karlsvärd.

Vänsterpartiet har i många år samregerat med Socialdemokraterna i Lidköping. Det var ett en samverkan som spräcktes genom en blocköverskridande majoritet i höstas.

3 kommentarer på “Vänsterpartiet demonstrerar själva i Lidköping”

 1. Watchingeye skriver:

  Man kan tycka vad man vill om Vänsterpartiet, men i o med detta beslut visar man både ryggrad och integritet. En bristvara nu för tiden i vissa partier. (V) är ju idag det enda parti som hör hemma i ett 1maj-tåg. Resterande deltagare visar ju mest upp sina lånade fjädrar och vissnande blomster. En ynkedom att uppleva faktiskt.

 2. RGR skriver:

  Sosseriet ska ändå ut och traska själva på 1 Maj. Undrar vad de demonstrerar för… Inskränkt strejkrätt och marknadshyror? Patetiskt parti det där…

 3. Watchingeye skriver:

  RGR: Dom borde väl i alla fall ha skyltar som signalerar Solidaritet med näringslivet och de mest välbeställda. Det är ju ändå för dessa grupper Sossarnas hjärta numera bultar som mest, med blått blod rinnande i ådrorna. Ska idag spana in vilka budskap man från S vill föra fram o sen jämföra det med förd politik. Det lär bli en tågkrock utan dess like.

Kommentarerna är stängda