Gå direkt till Nyheten (Åldersgräns för att köra vattenskoter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Åldersgräns för att köra vattenskoter

Publicerad söndag, 28 april 2019, 20:57 av Redaktionen

vattenscooter1
Regeringen har beslutat att införa en åldersgräns på 15 år för att få köra vattenskoter. Från och med 1 juni i år kommer ålderskravet att börja gälla. Möjlighet att få dispens för tävlingsverksamhet kommer att finnas.
– Det är bra att vi nu inför en åldersgräns så att inte barn får köra vattenskotrar. Vi ska komma ihåg att det är snabba fordon som kan komma upp i höga hastigheter, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.
Ändringen i förordningen (1993:1093) om användning av vattenskoter kommer att börja gälla från och med den 1 juni i år.