Gå direkt till Nyheten (SD: Ge inte IS-återvändare bidrag!)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 13 november 2019
 1. Dagens namn:
 2. Kristian och Krister
 3. I morgon:
 4. Emil och Emilia

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SD: Ge inte IS-återvändare bidrag!

Publicerad lördag, 27 april 2019, 15:24 av Björn Smitterberg

sd-logo-ikonSverigedemokraterna i Lidköping föreslår i en motion till kommunfullmäktige att kommunen ska neka personer som återvänder från IS i Mellersta Östern bidrag. Lidköping ska inte med skattemedel ges försörjningsstöd, bostadsstöd eller utbildning skriver SD.

Man föreslår att samtliga nämnder och styrelser i Lidköpings kommun att utarbeta direktiv som förhindrar att Lidköpings kommuns ekonomiska eller personella resurser tas i anspråk för någon typ av bistånd, insats eller annat till återvändande IS-terrorister eller andra som deltagit i eller stöttat terrorism.

– Genom vårt förslag gör Lidköpings kommun ett ställningstagande mot terrorism och ställer upp för de som har fallit offer för detta.

Enligt uppgifter Lidköpingsnytt inhämtat finns för närvarande inga återvändare i Lidköping och heller inga uppgifter om att några är på väg. Men det är uppgifter som kan ändras efter hand.

Kommunfullmäktige sammanträder på måndag.

– Se även tidigare artikel i Lidköpingsnytt. Klicka

6 kommentarer på “SD: Ge inte IS-återvändare bidrag!”

 1. 666nisse666 skriver:

  Så om de på frågan ”Har du varit med i IS?” svarar ”Nej” så är ni nöjda sen – inget mer bråk om deras rätt att bo i Sverige?!?

 2. Jan Johansson skriver:

  Inga Is-krigare på våra gator!
  Frågor på det?

 3. Jörgen Larsson skriver:

  Blir lite nyfiken på hur SD tänkt lotsa förslaget förbi t ex socialtjänstlagen.
  Finns väl inga undantag inskrivna i den lagstiftningen som ger kommunen rätt att fatta beslut med SDs skrivning som grund?

 4. Jan Johansson skriver:

  Jörgen Larsson
  Det finns ingen anledning att fundera på varken socialtjänstlagen eller någon annan lag.
  Vi ska inte ta in några Is-krigare i Sverige överhuvudtaget. Punkt och slut.
  Hur svårt är det att förstå? Hur tydlig behöver man vara?
  Har vi inte tillräckligt med bekymmer i vårt land?

 5. RGR skriver:

  Jörgen: Jag tror inte att våra sverigedemokratiska vänner har tänkt igenom det här ordentligt. Det handlar, som vanligt när det gäller dem, om populistiska slagord.

  F.ö. vill jag tillägga att IS-barbarena, de som YPG dessvärre inte hann skjuta, borde straffas hårt. Men det här förslaget från SD är inte seriöst

 6. Ove Nordström skriver:

  Dagens Juridik har en artikel i ämnet där man redogör för många undantag där kommunen kan neka ersättning. Inte minst för att ha brutit samhällskontraktet. ”Den svåra frågan i sammanhanget kan vara att reda ut om en person som deltagit i IS-verksamhet därigenom har brutit mot ”demokratins och solidaritetens grund” (brutit samhällskontraktet) och därför generellt ska anses diskvalificerad från att uppbära ekonomiskt stöd från hemkommunen.”

Kommentarerna är stängda