Gå direkt till Nyheten (Efter tre år – tillbaka i Villa-kostymen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Efter tre år – tillbaka i Villa-kostymen

Publicerad tisdag, 23 april 2019, 16:40 av Redaktionen

albinthomsenAlbin Thomsen har skrivit kontrakt med Villa Lidköping BK efter tre år i Sandviken.
Det meddelar villa i ett pressmeddelande.

Efter tre år i Sandviken och bandygymnasiet så står det nu klart att Albin Thomsen flyttar hem och spelar för Villa Lidköping den kommande säsongen.

– Det känns helt fantastiskt att få komma tillbaka till moderklubben och flytta till Lidköping igen. Det är något man alltid har tänk på och att det blev så här tidigt är jättekul, säger Albin Thomsen som fyller 19 år i sommar.

Karriären startade i Villa Lidköping men när det sedan blev dags för gymnasiet så valde Albin att flytta till Sandviken. Där har han studerat och spelat bandy med både juniorlag och A-lag.

– Jag ville till Sandviken för att utvecklas men hade hela tiden ett mål att få komma tillbaka till Villa, sedan att det skulle gå så här snabbt det hade jag inte riktigt räknat med.

Albin kom till Sandviken 2016, efter ett år på gymnasiet så skrev han sitt första A-lagskontrakt och i november 2017 så startade han sin elitseriekarriär med att göra två mål i sin debutmatch. Det blev en positiv säsong för Thomsen som fick bra med speltid av Sandvikens dåvarande tränare, Magnus Muhrén.

– Det har varit en jättebra resa i Sandviken. Jag är nöjd med de tre åren och har mognat mycket både som person och som bandyspelare.

Han beskriver sig själv som en skridskostark och målfarlig forward som ser fram emot en säsong med tuff konkurrens.

Klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson, om valet att värva hem Albin Thomsen:

– Såklart kul att få hem en av sina egna Lidköpingssöner hem till Villa. Vi har följt hans utveckling när han varit i Sandviken och vi tycker att han, kanske inte den här säsongen som blev en liten mellan-säsongen, men säsongen innan var väldigt fin.