Gå direkt till Nyheten (Armbryterskan från Ensamheten på Biosfärårsmöte)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Armbryterskan från Ensamheten på Biosfärårsmöte

Publicerad tisdag, 23 april 2019, 13:53 av Björn Smitterberg

På onsdagen, i morgon, har Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle årsmöte på Röda Kvarn.
Kvällen inleds med en inspirationsföreläsning av Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten och aktuell i TV-serien Storuman forever

Heidi Andersson är armbryterskan från Ensamheten, en liten by med 15 invånare i södra Lappland. Hon är flerfaldig europamästare och har vunnit hela 11 VM-guld i armbrytning. Heidi är också engagerad i miljön och hennes mål är att vara fossilfri till år 2025. Unescos biosfärområde bjuder genom projektet *Här finns liv in till en inspirationsföreläsning som tar med dig med på en resa inom motivation, entreprenörskap och hållbarhet.

Unescos Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle omfattar Lidköping, Götene och Mariestads kommuner. Detta är ett av världens 680 modellområden för hållbar utveckling. Under 2018-2019 pågår projektet *Här finns liv som är ett kommunikationsprojekt i syfte att sprida kunskap och visa konkreta hållbarhetsexempel. Det sker bland annat genom en vandringsutställning och ett app-spel om FNs mål i Agenda2030. Det sker också genom föreläsningar och samverkan med företag och organisationer inom biosfärområdet.

I samband med föreläsningen med Heidi Andersson lyfts ett lokalt Lidköpingsföretag fram som ett av biosfärområdets goda exempel. Efter föreläsningen har Unesco Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle årsmöte för sina medlemmar.