Gå direkt till Nyheten (Invänder mot nya BUP-förslaget)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 28 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Invänder mot nya BUP-förslaget

Publicerad måndag, 22 april 2019, 16:35 av Björn Smitterberg

De närmaste dagarna ska politiker i styrelsen för Skaraborgs Sjukhus ta ställning till ett förslag att slå samman fyra BUP-mottagningar till två. Brukarföreningen compassen kritiserar förslaget i ett dokument till politikerna, ett elva sidor långt dokument där man hävdar att mottagningen i Lidköping i praktiken läggs ned.

– Underlaget som Styrelsen för Skaraborgs Sjukhus ska ta ställning gällande den Barn- och ungdomspsykatriska verksamheten i Skaraborg saknar helt brukarperspektivet, skriver Compassen bl a.

– Brukarföreningen Compassen har allvarliga invändningar mot det underlag som presenterats och lämnar nu sina kommentarer på verksamhetschefens förslag.

Bl a påpekas att sammanslagningen i nte kommer att fungera, utan att det i stället blir en nedläggning av BUP i Lidköping och falköping även om lokalerna kommer att finnas kvar.

En kommentar på “Invänder mot nya BUP-förslaget”

  1. Watchingeye skriver:

    Att styrelsen ens funderar på att fatta beslut utan att brukar/patientperspektivet finns med i underlaget, visar otäckt tydligt för vems skull man som politiker agerar. I sista änden handlar det till syvende o sist om ens egen karriär o position.Vilken växtdel man har i knapphålet spelar ingen som helst roll nu för tiden. Dom växterna göds inte, men det gör politikerföraktet. Politiker med ryggrad är en bristvara, minst sagt.

Kommentarerna är stängda