Gå direkt till Nyheten (Ökad samverkan mot terrorister)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 19 april 2019
 1. Dagens namn:
 2. Olaus och Ola
 3. I morgon:
 4. Amalia och Amelie

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Ökad samverkan mot terrorister

Publicerad måndag, 15 april 2019, 14:15 av Björn Smitterberg

Polismyndigheten fördjupar sitt samarbete med Säkerhetspolisen för att vidta enhetliga och effektiva åtgärder som ska reducera de våldsbejakande extremistmiljöerna i Sverige.
Det skriver de båda myndigheterna i ett gemensamt pressmaterial i dag. 

Polismyndigheten samverkar med Säkerhetspolisen, kommuner och andra aktörer i det förebyggande arbetet med att minska radikalisering och våldsbejakande extremism.

I det brottsbekämpande arbetet fördjupas nu samarbetet ytterligare. Huvudsakligt fokus för detta fördjupade samarbete är planering, genomförande och uppföljning av olika anpassade åtgärder mot individer, grupper eller kluster som är drivande inom extremistmiljöerna avseende rekrytering, finansiering eller brott.

De våldsbejakande extremistmiljöerna i Sverige är uppdelade på tre olika miljöer: den jihadistiska miljön, vit makt-miljön och den vänsterextrema autonoma miljön.

– Polismyndighetens arbete med att reducera de våldsbejakande extremistmiljöerna inriktar sig mot de tre miljöerna, och syftar huvudsakligen till att vidta åtgärder mot personer som rekryterar, finansierar eller tränar dessa miljöer, säger Magnus Sjöberg, chef nationella taktiska rådet, Noa.

Detta arbete ska bedrivas enhetligt i hela landet hos båda myndigheterna

1 kommentar

 1. Jan Johansson

  Inga Is-terrorister på våra gator
  Frågor på det?

Du har skrivit 0 av 450 tecken