Gå direkt till Nyheten (Grannar till Liden kritiska mot politiker och tjänstemän)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Torsdag 27 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Grannar till Liden kritiska mot politiker och tjänstemän

Publicerad måndag, 15 april 2019, 14:38 av Björn Smitterberg

lidenbostad-cDet som tidigare varit Lidens Handelsträdgård – fastigheten Liden 2:4 – har köpts av HSB och som Lidköpingsnytt tidigare berättat handlar det om att bygga flera punkthus, något med upp till åtta våningars höjd.
Nu protesterar grannar som bor söder om i ganska nybyggda villor. De menar att kommunens företrädare uppträtt på ett sätt som talar för HSB:s planer

Bl a ska samhällsbyggnadsnämndens ordförande – socialdemokraten Gustav Edvinsson – vid samrådsmöte ha yttrat att HSB har betalat mycket för marken, att man försvarat planförslaget utn att bereda plats för insyn och påverkan samt kallat Liden för ett stadsdelscentrum och hänvisat till skola och kyrka.

I sitt yttrande till kommunen står också en hel del om att grannarna anser att förslaget nu strider mot intentionerna i översiktsplanen på flera sätt. I detaljplaneförslaget finns bara skisser som visar den nya bebyggelsen från ovan, inte från marknivå. Detaljplanen borde satts in i ett perspektiv med de närmaste områdena redovisade för att ge en ärligare bild av området. De skuggbilder som redovisas är för lite – man vill ha sommar- och vintersolstånd samt höst-  och vårdagjämning.

Kort kan sägas att man anser att området kommer – om planen antas – att bli för hårt exploaterat.

– Det är uppenbart att kommunen på något vis  ”sitter i knät” på HSB när man väljer att släppa fram ett så klumpigt och hänsynslöst planförslag.

Skrivelsen är underskriven av tio personer.

4 kommentarer på “Grannar till Liden kritiska mot politiker och tjänstemän”

 1. Bruno skriver:

  Det var väl precis vad men kunde vänta sig? Det var klagomål från villaägarna när Götenehus byggde på den stora ängen, då skulle trafiksituationen på Lidängsvägen bli kaotisk Nu blir det skugga. Skall staden växa, så kan inte alla villaägare sitta i skyddade reservat. Tanken om ett stadsdelscentrum tycker jag är bra, det är ju åt det här hållet som staden växer.

 2. Lunnarn skriver:

  Kyrkans hus bygge,Lockörn år1991 föregicks också med protester från området.

 3. RGR skriver:

  De får helt enkelt tåla att världen utvecklas, och Lidköping med den.

 4. Johan skriver:

  Inga områden är skyddade när staden växer. Det är bara att gilla läget eller sälja!

Kommentarerna är stängda