Gå direkt till Nyheten (Tore Sahlström: Rådhusets plockepinn)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 18 juni 2019
  1. Dagens namn:
  2. Björn och Bjarne
  3. I morgon:
  4. Germund och Görel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tore Sahlström: Rådhusets plockepinn

Publicerad söndag, 14 april 2019, 11:59 av Tore Sahlström

rådhusettore-lopLidköpings mest fotograferade byggnad är förmodligen Gamla Rådhuset på Nya Stadens Torg.  Möjligtvis kan Läckö slott konkurrera om det mest avbildade objektet i kommunen.

Nu genomgår Rådhuset en total renovering och översyn av exteriören. Det ska bli nya färgskikt samt fönsterrenovering. Justering och utbyte av skadat trä samt komplettering av fasadbelysningen mm. Nu när Rådhuset är gömt bakom massa ställningar och täckande plastrullar är det ingen som, synes med kamera och, fotograferar det anrika huset från olika vinklar och håll.

Jag gick förbi Rådhuset tidig söndagsmorgon och, blev otroligt fascinerad av alla dessa stänger som, har satts ihop av några ställningsbyggare från Sölvesborg.

rådhusettore-1

Det måste vara ett riskfyllt arbete att, se till att dessa ställningar sitter säkert och, dessutom får man nog inte vara höjdrädd. För mig verkar arbetet som ställningsbyggare vara rena rama ”plockepinnjobbet”.

rådhusettore-2

Nu är inte Gamla Rådhuset så högt när, man vet att dessa ställningsarbetare har uppdrag av många olika typer av byggnader. Allt från nybyggen till kulturbyggnader och kyrkor samt även broar. De ska se till att leverera säkra och stabila arbetsplatser för dem själva och, även till de alla de som ska göra själva renoveringsjobbet på Rådhuset.

Har hört att en del Lidköpingsbor vill ha tillbaka den gula färgen som Rådhuset hade innan den stora branden den 11:e februari 1960. Jag har inte tagit ställning till detta men, tycker nog att den röda färgen passar väl in i miljön.

En kommentar på “Tore Sahlström: Rådhusets plockepinn”

  1. mister T skriver:

    En värdelös fråga, men vad har dessa ställningar och en f.d. finansminister för gemensamt?

Kommentarerna är stängda