Gå direkt till Nyheten (Soligt och kyligt – och välsmakande – på Spiken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 januari 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Soligt och kyligt – och välsmakande – på Spiken

Publicerad lördag, 13 april 2019, 13:31 av Björn Smitterberg

spikenpåsk19-4Det blåser kyligt från nordost över Spikens fiskeläge i dag, solen värmer lite men inte så mycket. Men det som värmer är tillströmningen av besökare till årets påskmarknad. Här finns gott att äta, en hel del fiskrätter, här finns hantverk i olika former. 

Det är ingen tvekan om att spikens påskmarknad – som pågår i dag och i morgon – är ett populärt resmål. Bristen på parkeringsplatser medför bilköer långt upp i samhället på den smala vägen.

spikenpåsk19-5

Agnetha Björnsdotter Berglund med får- och lammprodukter i olika former missar inte spikens marknad. Här bjuder hon en besökare på lammkorv. Helt klart måste sägas att får och lamm är den stora konkurrenten till det som tagits ur havet och det man främst väntar sig på Spiken.

spikenpåsk19-3

Det nya avfallsystemet med fyra fack visades upp av bl a Lisa Torstensson vid Lidköpings kommun. Här fanns även ett litet köksskåp förberett för sortering och så visade de påsar som ska användas till en hel del av matavfallet. 

spikenpåsk19-1

spikenpåsk19-4