Gå direkt till Nyheten (Elevråden diskuterade skolmat)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Tisdag 18 juni 2019
 1. Dagens namn:
 2. Björn och Bjarne
 3. I morgon:
 4. Germund och Görel

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Elevråden diskuterade skolmat

Publicerad lördag, 13 april 2019, 08:07 av - Inskickat material

Nästan 70 elevrådsrepresentanter kom till Lidbeckska huset för att träffa politiker från barn- och skolnämnden under fredagsförmiddagen. Studiero, utmaningar i lärandet, måluppfyllelse, skolmiljö och skolmat var några av de ämnen som diskuterades.

Precis som på förra elevrådsmötet i november 2018 var skolmaten ett ämne som diskuterades. Nathalie Torstensson, kostchef i Lidköpings kommun, var inbjuden för att ta del av elevernas synpunkter. Eleverna fick även möjlighet att besvara en enkät om lunchmenyerna i skolan.

Elevrådsmötet hålls två gånger per år och är uppskattat av både elever och politiker. Eleverna får möjlighet att göra sin röst hörd och politikerna får ta del av elevernas åsikter i viktiga frågor.

Från Lidköpings kommun

2 kommentarer på “Elevråden diskuterade skolmat”

 1. Lelle skriver:

  När jag gick i lågstadiet till högstadiet var skolmaten helt suverän, kor stroganoff, makaronilåda, köttfärssoppa, panerad fisk med spenatstuvning, för å bara nämna några, nu vet ju inte jag vad dom får serverat idag men man hör ju ofta att det klagas på skolmaten nu för tiden, detta får i alla fall mig att undra vad eleverna får för mat hemma? Äts det på lyxrestaurang varje dag? Har alla en förälder i kocklandslaget?

 2. Jan Johansson skriver:

  Lunnarn.
  Knappast lyxrestaurang.
  Mer troligt kvarterets pizzeria. Det är väl bara pizza och kebab som gäller i dag.
  Sen ska väl inte förnekas att mat tillagad i storkök inte alltid är någon höjdare.

Kommentarerna är stängda