Gå direkt till Nyheten (Eldade avfall – kan få böta)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 05 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Eldade avfall – kan få böta

Publicerad onsdag, 03 april 2019, 20:49 av Björn Smitterberg

Ett företag i Vara eldade i maj för två år sedan upp avfall på sin tomt. Nu kan företagaren få en företagsbot på 25.000 kronor.

Företagaren har varit oaktsam, anser åklagaren, då eldning skett så att mark, vatten och luft fått ta emot antimon, bly och zink som kan vara skadliga för människors, djuren och växters hälsa ”i en omfattning som inte har ringa betydelse”.

– Brottet är begånget i utövning av näringsverksamhet och näringsidkaren har inte gjort vad som skäligen kunnat krävas för att förebygga brottsligheten, skriver åklagaren i sin stämning till tingsrätten.