Gå direkt till Nyheten (Stort intresse för byggplaner i Stenhammar)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Söndag 15 september 2019
 1. Dagens namn:
 2. Sigrid och Siri
 3. I morgon:
 4. Dag och Daga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stort intresse för byggplaner i Stenhammar

Publicerad tisdag, 02 april 2019, 14:07 av Björn Smitterberg

lidenbostad-cDet möte om nybyggnadsplaner på handelsträdgårdsområdet vid Stenhammar drog ganska stort intresse. Men att bygga tio våningar höga hus ansåg flera måste begränsas.

Det är HSB söm köpt marken som tidigare var Lidens Handelsträdgård. Dessa har utarbetat två förslag med hus upp till tio våningar.  Lidköpingsnytt har tidigare redogjort för dessa – klicka.

Nu blir det upp till HSB att utarbeta förslag till detaljplan som anpassas dels till vad omgivningen kräver, vad kommunen önskar och vad företaget själv anser vara genomförbart. Först därefter inleds beslutsprocessen. Utformningen av byggnaderna blir en senare fråga.

2 kommentarer på “Stort intresse för byggplaner i Stenhammar”

 1. Johan skriver:

  Det blir utmärkt med hus på 10 våningar. I alla fall för de som ska bo där. Tänk bara vilken utsikt! Och ett utmärkt sätt att få plats med fler människor på en mindre yta.

  Kan man gissa att det är de som bor i villorna i närområdet som inte vill ha höga hus inpå knuten?!

 2. Anders Persson skriver:

  Måste kännas oerhört bittert att ha byggt hus där. Sin livs investering bredvid en idyllisk trädgårdshandel. För att nu istället få 10-våningshus som granne med en massa nyfikna ögon som har full koll på grillkvällarna.

Kommentarerna är stängda