Gå direkt till Nyheten (Årsmöte med Våra Gårdar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Årsmöte med Våra Gårdar

Publicerad tisdag, 02 april 2019, 12:13 av - Inskickat material

Våra Gårdar distrikt Västra Götaland har genomfört sitt årsmöte på Park i Vara.

Det hela började med lunch och efterföljande föredrag om den internationella forskarrapporten ”Alkoholen och samhället 2019: Alkohol och äldre”,  då  Per Leimar, politisk sekreterare hos IOGT-NTO, redogjorde för den nyligen offentliggjorda och högst aktuella studien.

På årsmötet fanns förutom 33 valda föreningsombud även ett 20-tal andra intresserade åhörare.  Från Riksorganisationen deltog Vivi Lovelock,  processledare för ungdomsfrågor, som i sitt inlägg redogjorde för tillgängliga resurser gällande ungdomsanpassning av våra lokaler och hur man från Boverket och annat håll kan söka medel för sådana ändamål.

Av framlagda verksamhetsberättelsen gällande 2018 framgick, att det till stor del handlat om support till kulturarrangemang.  Våra Gårdar har bl a varit medarrangör till återkommande Utbudsdag Väst i Vänersborg. Efter genomgång och godkännande av ekonomifrågor beviljades styrelsen ansvarsfrihet för den gångna perioden. ’

Styrelsevalet innebar omval av hela den nuvarande.  Valda blev:
ordf Leif Ekman, Borås;
v ordf Nils Axelsson, Lerum;
sekr Egon Frid, Vara;
kassör Tommy Janerstål, Munkedal;
ledamot Ingvar Asp, Mellerud; ledamot Ingela Berglund, Skölvene; ledamot Sven Söderman, Göteborg.

Styrelsen fick i uppdrag att fastställa tid och plats för nästa årsmöte. Efter avslutade mötesförhandlingar bjöds på en kavalkad sånger hämtade ur en gammal lägersångbok framförd av f d folkhögskolerektorn Lennart Torstensson, Kungälv – själv en gång i tiden lägerchef vid Vänersnäslägret.  Uppskattat. Därefter välsmakande med kaffeservering.

Fredrik Almbratt