Gå direkt till Nyheten (Ny regelbok för bandy i dag)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Torsdag 19 september 2019
 1. Dagens namn:
 2. Fredrika
 3. I morgon:
 4. Elise och Lisa

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny regelbok för bandy i dag

Publicerad måndag, 01 april 2019, 08:30 av Björn Smitterberg

bandy-ikonI dag, i god tid före bandysäsongen börjar igen införs en rad nya regler för bandy. Även för barn och ungdomar kommer nya regler – alla upp till och med 14 års ålder skall ha rätt till lika mycket speltid.
19,39: Tro inte på allt du läser – detta är förstås ett aprilskämt! 

För spelare i de högsta dam- och seniorspelarna innebär en ny regel att när en spelare gjort fem mål fört sitt lag ska spelaren stå över en match. Avsikten är att få fram fler målgörare i svensk bandy samtidigt som det blir mer spänning i seriespelet.

Bandybollen kommer att behålla sin vikt på 60 gram, men kommer att bli större. Detta för att synas bättre i TV, ett krav nu när alla matcher i de högre serierna TV-bevakas. Dessutom kommer domarna att kunna videogranska händelser.

Bandyklubborna blir kortare, de skall ha en viss maxlängd som är 40 procent av spelarens längd utan skridskor. Det är en regel som önskas av flera målvakter – med kortare klubbor blir det svårare att slå riktigt hårda bollar mot målvakterna.

2 kommentarer på “Ny regelbok för bandy i dag”

 1. Ingela skriver:

  Återkom imorgon med samma artikel 🤪

 2. Göran Mörby skriver:

  APRIL APRIL DIN DUMMA SILL JAG KAN LURA DIG VART JAG VILL……

Kommentarerna är stängda