Gå direkt till Nyheten (Regionen ser över sjukvårdens underskott)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 juli 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Regionen ser över sjukvårdens underskott

Publicerad fredag, 29 mars 2019, 09:00 av Björn Smitterberg

Häromdagen föreslog Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen att sjukvårdens underskott ska nollställas i stället för att besparingar skall genomföras. Det förslaget avslogs, men har öppnat för en dialog mellan partier om att hantera underskott på ett nytt sätt.

Totalt har sjukvården nu ett underskott på 735 miljoner kronor från 2018. Moderaten Johnny Magnusson som är regionstyrelsens ordförande konstaterar att det måste till en ny politisk blocköverskridande överenskommelse för hur sjukvårdens underskott ska hanteras.