Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: På med badbyxor – i ylle)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: På med badbyxor – i ylle

Publicerad fredag, 29 mars 2019, 11:53 av Björn Smitterberg

ikon_bjoerns2Det är inte självklart för redaktören att bada i Lidan.
Temperaturen är sådan största delen av året att det krävs att yllebadbyxorna är fordrade.
Nej, redaktören väljer att sitta på ljugarbänken och titta på Lidan i stället. 

Stilla flyter Don? Jaså!
Bara något som kom upp i huvet. Don är väl inte stillsam överallt. I Europas alla platta länder finns en hel del saker man kan göra – åka flodbåt exempel. Fördelen är att det inte gungar särskilt mycket, och det är nära till land när motorerna stoppar.

I Lidan är det väl mest Thomas Karlsson som stilla flyter omkring. Han har badat i Lidan (vid lämplig temperatur) i sju år.
Han säljer säkert bl a badkläder i den butik som är närmast Lidan av alla.

Nu är det inte helt klart att det blir tillåtet med bad i Lidan. Inte ens den gamla socialistdevisen ”Antingen är det förbjudet eller obligatorisk” håller inte här. Det finns nämligen risker. Om någon skadar sig i det grumliga vattnet – vem är då ansvarig? Därför ska badandet i Lidköping utredas igen.
Frågan är: Vem tar risken om någon skadar sig vid en ”vanlig” badstrand?

Om nu nya reningsverket får klartecken; Så ska ju renat vatten släppas ut i Lidan i trakten av Ågårdsbron.
Då borde väl vattnet i Lidan bli renare nedströms Ågårdsbron än ovanför?

Men kanske är det tätare tidtabell än den en av liberalerna i kommunfullmäktige berättade om. Veronica Berling som bor på Kållandsö berättade att det är samma busstidtabell nu som för 30 år sedan.
Veronica Berling vill också att Västtrafiks trafik ska utvecklas – precis som oppositionspolitikerna i Vänsterpartiet. Men det går trögt. Lidköpings kommun får nämligen betala extras för det som sker utöver det som fanns när Västtrafik tog över en gång i tiden.
Den överenskommelsen mellan regionen och kommunerna var inte särskilt långsiktig. Här var det brist på långsinta politiker. Överenskommelsen kanske stadfästes medan bussen körde på halvljus…

Redaktören var förra helgen inbjuden till en stor fest. Det var dags att inviga en ny Gotlandsbåt. En bjässe på 200 meter och massor av däck, sittplatser och matplatser. 8.000 kom till invigningen på fartyget, och redaktören fick med sig en kartong – inte med vin utan äpplemust – hem. Det är ett nytt fartyg som är gasdrivet. Naturgas är nästan helt utan svavelutsläpp, och genom förfinad teknik av energianvändning i fartyget, förbättrat skrov, minskas koldioxidutsläppen till 80 procent. Alltid något. en likadan färja är på väg. Plötsligt blev de förra nya färjorna omoderna, trots att de är nästan likadana. Men miljöarbete syns inte alltid.
Poängen: det var en trevlig fest.

Veckans rubrikgroda: Fulmäktige. Redaktören ursäktar sig.
Redaktören kan bidra med ett klipp som tidningen Journalisten haft och som i sin tur kommer från Dagens Eko:
– Kvinna dömd för mord på segelbåt!

En annan liberal än den ovan nämnda i fullmäktige är Henrik Gallus. Till vardags advokat. Han var den ende i fullmäktige som vid måndagens möte var välklädd. Han hade Villahalsduk.
Nja, ordförande Carina Ohlsson hade ett Villastandar framför sig. Mest hoppas hon nog få ett LFK-sdtandar framför sig så småningom, där är hon  nämligen också ordförande.

God helg.