Gå direkt till Nyheten (Fel uppgifter till medier: GöteborgsOperan överger inte Skövde)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fel uppgifter till medier: GöteborgsOperan överger inte Skövde

Publicerad fredag, 29 mars 2019, 17:52 av Redaktionen

Uppgifter i media på fredagseftermiddagen kunde få lyssnare och läsare att tro att GöteborgsOperan lägger ner sin verksamhet på Skövdescenen vid kommande årsskifte, vilket inte alls stämmer. Det är snarare tvärtom.

– Vi vill presentera ännu mer i regionen och på Skövdescenen, säger Christina Björklund, vd GöteborgsOperan.

GöteborgsOperan vill omförhandla och modernisera samarbetsavtalet med Skövde kommun.

– Vi har sagt upp trepartsavtalet med Västra Götalandsregionen och Skövde kommun för att kunna omförhandla det, annars löper avtalet på automatiskt tre år i taget från och med årsskiftet, säger GöteborgsOperans vd Christina Björklund och betonar vikten av att inte missuppfatta att en part väljer att inte förlänga ett avtal.

– Det är inget konstigt alls. GöteborgsOperans styrelse har givit mig i uppdrag att se hur vår regionala verksamhet kan utvecklas, utökas och breddas. Under tiden är det oklokt att sitta fast i ett treårsavtal som så hårt styr vår verksamhet. Skövdescenen är en viktig, vital och central del av GöteborgsOperans regionala verksamhet och jag vill vara tydlig med att vi vill fortsätta göra musikteater på Skövdescenen. Våra uppdrag och direktiv är att vi ska presentera ännu mer i regionen, där Skövdescenen naturligtvis är central, säger Christina Björklund, vd på GöteborgsOperan.