Gå direkt till Nyheten (Vite hotar bilskrotare i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Orvar
  3. I morgon:
  4. Fredrika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vite hotar bilskrotare i Lidköping

Publicerad torsdag, 28 mars 2019, 15:06 av Björn Smitterberg

En person som på ett par fastigheter i Framnäsområdet inlett verksamhet med skrotning och demontering av bilar hotas av vite med 30.000 kronor om inte verksamheten upphör. Fastigheterna ska även städas.

Städningen skall vara klar senast i månadsskiftet april-maj. Inga bilar får finnas på platsen om bilarna varit avställda i mer än tolv månader såvida inte skydd mot oljespill finns.

Företagaren ska även redovisa antalet bortfraktade fordon och var dessa lämnats, och det ska noteras mängder av farligt avfall och vart detta tagit vägen.

Beslutet har behandlats en gång i miljö- och byggnämnden men nu väntas ett skarpt beslut som innebär att vite kan utdömas om inte kraven följs. Dessutom ska företagaren betala drygt 7.000 kronor i tillsynsavgift för verksamheten som inte haft tillstånd. Inspektioner har skett sedan i höstas och viss bortforsling av bilar har skett, men vid senare kontroll fanns ändå cirka 50 bilar kvar. Företagaren ville skrota bilar och sälja delar på export.

Förutom kommunens Miljö-Hälsa är även länsstyrelsen och Tullen inblandade i kontrollerna.

En kommentar på “Vite hotar bilskrotare i Lidköping”

  1. CHECKER skriver:

    Att inte kommunen reagerade redan i höstas när folk från ”icke skidåkande länder” börjar ställa upp bilar och skrota dom…nästan mitt i stan….hoppas dom åker dit så in i helvete…

Kommentarerna är stängda