Gå direkt till Nyheten (Nytt brädspel ska locka barn att bygga Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Söndag 15 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Sigrid och Siri
  3. I morgon:
  4. Dag och Daga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt brädspel ska locka barn att bygga Lidköping

Publicerad onsdag, 27 mars 2019, 07:10 av Redaktionen

Spelutvecklare vid Högskolan i Skövde har utvecklat ett spel som kan användas för att utveckla Lidköping. Spelet heter Stadsbyggarna och blir nu tillgängligt digitalt. 

Det skriver Lidköpings kommun i ett pressmeddelande.

Inom ramen för utbildning inom spelutveckling och kursen serious games – vilket betyder spel i nyttosyfte – har en grupp studenter utvecklat brädspelet Stadbyggarna och en digital version av densamma, i syfte att locka en yngre publik att börja prata stadsplanering.

Arbetet med stadsutvecklingsplanen är en del av diskussionen om kommunens framtid. Planen anger vilken inriktning den fysiska planeringen bör ha och vilka prioriteringar kommunen vill göra för att nå en hållbar och robust samhällsutveckling i ett längre perspektiv.

Kommunen vill locka till samtal och lyfta fram stadsutvecklingsfrågor på ett mer lättsamt sätt än traditionellt. Förhoppningen är att bredda möjligheten för barn och unga att bli delaktiga i planeringen, att locka till engagemang och göra det enkelt och roligt att börja prata om sådana här frågor.

– Vi vill testa olika, nya och oväntade sätt att få allmänheten intresserade av den här typen av frågor. Det framtida Lidköping berör alla som idag eller i framtiden bor och verkar i kommunen, säger Maria Nordqvist, planstrateg och projektledare för stadsutvecklingsprojektet.

– Detta projekt är ett bra exempel på ett lyckat samarbete mellan högskolan och det omgivande samhället. Studenterna har skapat ett väldigt bra koncept där spelmoment används för att belysa vårt delade ansvar för samhällsbyggnad, säger Henrik Engström, biträdande professor i informationsteknologi Högskolan i Skövde.

Spelet riktar sig till barn från 9 år.