Gå direkt till Nyheten (Nicolai Gille besökte Aeroseum)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 februari 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nicolai Gille besökte Aeroseum

Publicerad onsdag, 27 mars 2019, 06:51 av - Inskickat material

gillesresaS:t Nicolai Gilles måndagsgrupp har besökt Aeroseum i Säve Göteborg,som idag är ett flygupplevelsecenter inrymt i Göta flygflotiljs hangar, som som är insprängd i berget 30 meter under mark.

gillesresa

Anläggningen byggdes under åren 1950-1955 under kalla kriget. Här kan man idag se stridsflygplan som flygande Tunnan, Draken, Viggen samt en stor samling helikoptrar och civila flygplan. Där ibland Jerker Berg från Skara och hans hemmabygge.

Aeroseum visar ett antal fasta utställningar, där kan man se uppbyggnaden av hangaren som har en yta på 22.000 kvadratmeter. Detta under en femårsperiod. Övriga utställningar är om kalla kriget, spioner, flygkommunikation m.m.

– Anders Hedevik