Gå direkt till Nyheten (Benny Ruus fick årets Vänerstipendium)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 04 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Benny Ruus fick årets Vänerstipendium

Publicerad fredag, 22 mars 2019, 08:21 av Redaktionen

På Vänertinget som inleddes på torsdagen delades Vänerstipendiet ut av Karlstads kommun. I år gick priset till Benny Ruus, VD för Dalslands Kanal. Benny har under 25 år verkat som VD för Dalslands Kanal AB. Kanalen är landskapets främsta turistattraktion och ett signum för Dalsland. Här ryms såväl industrihistoria som kulturarv parallellt med en levande farled kopplad till Vänersjöfarten.

Karlstads kommun och Vänersamarbetet tackar Benny för hans gärning som fantastisk ambassadör för Vänern när han går i pension efter sommarens säsong

Vänerstipendiet är ett pris som instiftades i samband med Karlstads 400-årsjubileum. Som en gåva bildade övriga kommuner runt Vänern en fond kallad ”Jubileumsfond för Vänern”. Priset består av ett stipendium på 20 000 kr som delas ut av Karlstads kommun till en person, företag, organisation eller förening som arbetat för att öka kunskaperna om Vänern.

Övriga nominerade var:

 • Bengt Brunsell, Naturskyddsföreningen Värmland
 • Förvaltningsgruppen Gullspångslaxen
 • Grums Trollingklubb
 • Kristinehamns historiska
 • Leif Nilsson, Åmål
 • Luröbåten Örnvalds fisk & turism HB
 • Per Hedqvist, Vänersborg
 • Rederiaktiebolaget Bojorten
 • Vänerlöjrom ekonomisk förening