Gå direkt till Nyheten (Elvis tillbaka på Folkan för tredje gången)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Elvis tillbaka på Folkan för tredje gången

Publicerad onsdag, 20 mars 2019, 00:30 av Björn Smitterberg

suspiciousmindfotostrandrothNio år efter första föreställningen på Folkan i Lidköping är Göran Berglund och hans Elvisgäng tillbaka – större än någonsin.

När konceptet att presentera Elvis Presley med musik och anekdoter startade 2007 bestod kompet av två akustiska gitarrer. Tolv år senare utgörs The Suspicious Minds av åtta personer när bandet intar scenen på Folkan i Lidköping lördagen den 23 mars med föreställningen Med solen till djungelrummet.

Men grundidén är densamma nu som då. Att varva kända och mer okända låtar ur rockkungens repertoar med historier hämtade ur hans liv.

– Man skulle kunna tro att allt om Elvis är sagt vid det här laget, men det dyker hela tiden upp mer trots att han snart har varit död lika länge som han levde, säger sångaren Göran Berglund.

Detta blir tredje gången som bandet uppträder på Folkan och sedan senaste framträdandet 2015 är merparten av medlemmarna utbytta. The Suspicious Minds låter numera lite tuffare men tolkar precis som tidigare låtarna på sitt eget sätt.

– Att växla bandmedlemmar ibland blir lite av en nytändning och de flesta som har börjat i bandet var inte speciellt bekanta med Elvis innan. Vår nye gitarrist Jan Karlsson påstår att In the ghetto var den enda låten han kände till fast jag är fortfarande inte säker på om han bluffar…

suspiciousmindfotostrandroth

The Suspicious Minds är numera ett rent Lidköpingsband och består av från vänster Bitte Larsed, Claes Arvidson, Bill Johansson, Andreas Boo, Göran Berglund, Jan Karlsson, Tomas Jakobsson och Anita Klasson. Foto: Daniel Strandroth

Om det nu ens var möjligt så har Göran Berglunds intresse för Elvis snarast tilltagit på senare år sedan han blev en av redaktörerna för fanklubben Elvisforums tidning. Han bidrar med artiklar i stort sett varje månad.

– På den senaste tiden har jag bland annat fördjupat mig i de traktorer som Elvis ägde och använde. Ämnesvalet passade väl mig särskilt bra eftersom jag till vardags jobbar som lantbruksreporter, konstaterar Göran Berglund.

När det gäller föreställningens namn Med solen till djungelrummet väljer han att vara lite kryptisk.

– Elvis älskade ju Hawaii men det är inte dit vi ska åka den här gången. Men de som kommer till Folkan får naturligtvis veta, säger Göran Berglund.

Folkets Hus lördag kl 18