Gå direkt till Nyheten (Emil från LAS nådde final i Falköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 17 september 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hildegard och Magnhild
  3. I morgon:
  4. Orvar

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Emil från LAS nådde final i Falköping

Publicerad lördag, 16 mars 2019, 09:09 av - Inskickat material

Sex brottare från Lidköpings AS kom till start när FT-cupen avgjordes i Falköping. Bäst lyckades Emil Treijner som tog sin ända till final.

FT-cupen har etablerat som landets tredje största tävling och lockade den här gången 557 invägda brottare från 94 distrikt och föreningar. Förutom svenska klubbar deltog också några från Norge och Danmark. Totalt avgjordes 920 matcher på två dagar.

Emil Treijner avancerade till final i GR14 62 kilo genom fallvinster mot Erik Havi Sjödahl, Bjuv, och Gustav Persson, Härnösand. I finalen väntade Rahim Mutalipov, Alvesta, som efter 1.27 stod som segrare på teknisk överlägsenhet.

I 41-kilosklassen för samma ålderskategori inledde Sixten Ottosson med två stabila vinster innan han stötte på Ramis Amaev, Klippan, som efter första perioden ledde med 12–2 och såg ut mot en klar seger. Sixten hämtade sig dock efter en bra andraperiod men kom inte närmare än 10–14 efter full tid.

I nästa match blev Sixten utslagen men han stod även här tiden ut mot blivande finalisten Noah Henriksson, Klippan, som till slut vann med poängen 16–6. Därmed blev LAS-brottaren sjua bland 16 deltagare.

I 38-kilosklassen gick Olle Broberg en spännande match mot Benjamin Failli, Örgryte, där han ledde stort i början. Det hela blev slut en riktig nagelbitare där Olle ändå höll undan och vann med poängen 19–18. I den tredje omgången blev Olle dock utslagen mot norske Elias Støtzer-Karlsen.

I kategorin GR11 gick Alvin Ekholm fyra matcher i 35-kilosklassen och i den sista omgången lyckades han besegra Oscar Bach, Team Nordjylland, på fall vilket innebar en fjärdeplats.

Carl Boxe fick en tuff lottning i GR 17 och räckte inte till i 55-kilosklassen mot Max Ekholm, Västerås, och mot slutsegraren Brian Kurt Santiago från AK Jyden i Ålborg.

Storebror John Boxe gick två matcher i 92-kilosklassen och förlorade knappt med poängen 4–6 mot Mattias Malmberg, BK Starke, innan han slogs ut av Hamze Ehsani, BK Athén, som vann med poängen 6–0.