Gå direkt till Nyheten (Stadsnära Lantgård prisades)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stadsnära Lantgård prisades

Publicerad torsdag, 14 mars 2019, 19:28 av Björn Smitterberg

stadsnäralantgårdNaturskyddsföreningen i Lidköping delar varje år ut ett eget pris till verksamheter som man anser ligger nära föreningsmedlemmarnas intressen. I kväll delades priset ut till Stadsnära Lantgård – ett socialt företag som förra året hade över 20.000 besökare.

Priset består förstås av ett diplom, men i övrigt så anpassas priset till vad mottagaren behöver. Årets pristagare behöver pengar, och därför var priset just ett diplom och pengar.

Stadsnära Lantgård är ett så kallat socialt företag som har har så stora plustecken som möjligt i bokföringen, utan skapar bra verksamhet för många människor.

stadsnäralantgård

I kväll var det  Kajsa Johansson och Jörgen Svederberg som representerade föreningen och tog emot priset av Naturskyddsföreningens ordförande Kent Boström.

Stadsnära Lantgård är alltid öppen för besök, här finns även en servering. Gott om djur och just nu planeras för den marknad som hålls nästan varje månad.

Naturskyddsföreningen driver i en omfattande verksamhet, inte minst i samarbete med Friluftsfrämjandet och Lidköpings Fågelklubb. Föreningen är aktiv i arbetet med att bevara de blommande markerna på Österplana hed, fågellivet vid Östra Sannorna och nu är ett nytt projekt på gång Snickartorpet vid Jarlehus. Till detta skall läggas en rad exkursioner och tematräffar. Naturskyddsföreningen är också kontrollant – inofficiellt – när det gäller kommunens insatser i skog och annan natur.