Gå direkt till Nyheten (Kraftiga reaktioner från brukarföreningar om förslaget att lägga ner BUP)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Fredag 24 maj 2019
 1. Dagens namn:
 2. Ivan och Vanja
 3. I morgon:
 4. Urban

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kraftiga reaktioner från brukarföreningar om förslaget att lägga ner BUP

Publicerad tisdag, 12 mars 2019, 07:14 av - Inskickat material

bup-protestCompassen tillsammans med Attention Skaraborg och Autism och Asperger föreningen rasar över beslutet att lägga ner BUP i Lidköping.Under måndagskvällen samlades Compassen, Attention Skaraborg samt Autism och Asperger föreningen i Skaraborg för att diskutera den nedläggning av BUP i Lidköping som chockat stora grupper. Tillsammans representerar dessa organisationer tusentals medlemmar.

bup-protest

– Det råder inga tvivel att den psykiska ohälsan breder ut sig och kryper allt längre ner i åldrarna! Den kunskapen kan väl knappast politiken ha missat, säger Anders Abelsson från Compassen.

– Det är ju nu vi måste mobilisera alla krafter vi har för att pressa tillbaka den snabbt växande ohälsan! Att ens komma på tanken att lägga ner BUP som hjälper de mest drabbade barnen är ju fullständigt vettlöst! Våra organisationer företräder tusentals medlemmar, här finns barn med svår ångestproblematik, barn med självskadebeteende, barn som inte längre vill leva! Vilka politiker är beredda att lägga ner en fullt fungerande verksamhet som hjälper dessa barn?

– Det finns inga ord som kan beskriva den ilska vi känner, säger Emma Larsson från föreningen Attention Skaraborg.

– Om politiken på allvar bryr sig om barnen förpassas förslaget till papperskorgen och så ser man i stället till att skapa förutsättningar så att de drabbade barnen snabbt får hjälp!

3 kommentarer på “Kraftiga reaktioner från brukarföreningar om förslaget att lägga ner BUP”

 1. Lunnarn skriver:

  Tydligen ”ännu så länge” endast Vänsterpartiet som till fullo stödjer er.

 2. RGR skriver:

  Den politiska eliten borde skämmas. Varför ska de ge sig på svaga grupper på det här sättet? Vill de spara pengar kan de börja med sina egna löner.

 3. Watchingeye skriver:

  Är det inte dags snart att göra landstingens nedläggning till en politisk fråga som både syns o hörs? Inget landsting klarar sin uppgift. Ojämlikt o godtyckligt är ledorden. Nu är det dags att återbörda vår sjukvård till staten.

Kommentarerna är stängda