Gå direkt till Nyheten (Skönsång i Örslösa kyrka)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Tisdag 25 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skönsång i Örslösa kyrka

Publicerad torsdag, 07 mars 2019, 07:10 av - Inskickat material

orslosa_kyrkaPå lördag blir det en musikgudstjänst med stjärnglans i Örslösa kyrka. Förutom lokala damkörer medverkar sångerskan Ninni Bautista som har synts och hörts i flera olika TV-program.

 Ninni-Bautista-2

Ninni Bautista är en av musikerna i husbandet hos Lotta på Liseberg där hon medverkar både som sångerska och flöjtist. Hon gick till final i The Voice Sverige för sex år sedan och hon har samarbetat med ett antal kända artister, bland andra Lasse Berghagen, Roger Pontare, Nanne Grönwall och Måns Zelmerlöw.

I november månad inleddes samarbetet mellan Ninni Bautista och körerna Con Futuro, Örslösa och Te Deum, Vedum. Detta resulterade i en konsert i Bitterna kyrka som gav mersmak.

Samarbetet fortsätter nu på lördag med en inspirations- och utvecklingsdag där körsångarna tillsammans med Ninni kommer att finslipa det sista på låtarna som kommer att framföras på kvällens musikgudstjänst.

Det kommer att bli en blandad repertoar, allt från gospel till låtar av Ted Gärdestad, Coldplay och Beyonce.

För musiken svarar pianisten Jonas Aalatalo och basisten Peter Mjörnestrand.

Denna kväll insamlas en kollekt till kyrkans fastekampanj ”Samma himmel” och Anna-Karin Widnersson kommer att  hålla i andakten.