Gå direkt till Nyheten (Ingen inomhusplan för fotboll
Politiker ryggar för kostnaden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ingen inomhusplan för fotboll
Politiker ryggar för kostnaden

Publicerad torsdag, 07 mars 2019, 19:32 av Björn Smitterberg

Det blir ingen fotbollsplan i plasthall – så kallad airdome – i Lidköping. Politikerna i kultur- och fritidsnämnden backar för kostnaden. Den har beräknats till 17,5 miljoner kronor i en preliminär bedömning. Hallen skulle bli stor som arenan till ytan och till med någon meter högre!

– Frågan är om någon skulle vilja spela på planen på sommaren, konstaterade en enig politikerkår i nämnden.

I stället lutar det åt ett alternativ på Ågårdsvallen för cirka 9,5 miljoner. Politikerna bestämde att ta in den beloppet i budgetarbetet för 2020. Det handlar om en plan med plastmaterial av en ny stort. ett alternativ med kork och kokos har förkastats. Men innan beslut fattas ska en statlig utredning bli klar – regeringen har nämligen beställt en rapport från Naturvårdsverket om hur spill av mikroplast från planerna ska stoppas.

Helt klart tycks det vara att konstgräsplanen vid Framnäs pensioneras. Kanske blir här plats för det badhus som redan under fredagen ska börja diskuteras i Stadshuset. Badhuset prioriteras nu framför de övriga förslagen som fanns i handlingarna med bl a scenlokal som alltså åter hamnar på listan över framtida önskemål.

2 kommentarer på “Ingen inomhusplan för fotboll
Politiker ryggar för kostnaden”

  1. Lunnarn skriver:

    Kultur och fritidsnämnden består av en kvinna och åtta män.Dess arbetsutskott noll kvinnor och fem män.Kan detta faktum ha påverkat besluten.

  2. Ove Nordström skriver:

    Synd tycker jag när nu Lidköping har ett elitlag i damfotbollen.

Kommentarerna är stängda