Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet: Minska investeringarna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet: Minska investeringarna

Publicerad onsdag, 06 mars 2019, 18:41 av Björn Smitterberg

När kommunstyrelsen i dag diskuterade inriktningen på budget för 2020, samt planer för 2021 och 2022 gavs inga särskilda sifferuppgifter mer än att målsättningen är att verksamheten ska sluta i ett totalt överskott med 1 procent 2020. Vänsterpartiet var enda parti som kom med egna förslag till inriktningar.

Inriktningarna handlar om att säkra kärnverksamheten och för att ha råd med detta vill vänsterpartiet att investeringarna minskas. Det gäller dock inte äldreomsorg och skolor. Förslaget slå fast att en förutsättning att klara bra verksamhet är att kommunen har en solid ekonomi.

I sammanhanget kan nämnas att för 2018 var det nära 300 miljoner kronor i investeringsplanen. Men förseningar som skett av olika skäl har medfört att 200 miljoner använts.