Gå direkt till Nyheten (Västtrafik svarar på insändare:
– 529 miljoner för upprustning av Kinnekullebanan under tio år)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 26 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Västtrafik svarar på insändare:
– 529 miljoner för upprustning av Kinnekullebanan under tio år

Publicerad tisdag, 05 mars 2019, 11:03 av Insändare

debatt-insikon– Det är en självklar del av vårt uppdrag att säkerställa en fungerande kollektivtrafik i hela regionen.
Det skriver en representant för Västtrafik som svar på en insändare av Lidköpingsföretagaren Alexander Forselius

– – – – Klicka här till Alexander Forselius insändare: Ekonomisk krigföring mot landsbygden  – – – –

Svar till Alexander Forselius, Datakonsult

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Vi uppskattar att få veta hur vår trafik upplevs.

Generellt sett försöker vi alltid planera trafiken så att den blir så bra som möjligt för så många som möjligt, utifrån de resurser vi har. Servicenivån i kollektivtrafiken utanför städerna bygger också på den så kallade Landsbygdsutredningen som tagits fram och beslutats av kollektivtrafiknämnden i samråd med Västra Götalands kommuner. Det är en självklar del av vårt uppdrag att säkerställa en fungerande kollektivtrafik i hela regionen.

I Lidköping satsar vi nu också särskilt mycket då vi till sommaren byter ut alla bussar i stadstrafiken till elbussar. Totalt handlar det om elva eldrivna bussar som kommer trafikera gatorna. Och för Kinnekullebanan har Trafikverket avsatt 525 miljoner kronor fram till 2029 för upprustning av banan.

De som arbetar med trafikutveckling hos oss ser över och inkluderar de kundsynpunkter som vi får in i den långsiktiga planeringen. Om det är någon särskilt sträcka du har önskemål om mer trafik på är du välkommen att kontakta vår kundservice  och delge oss dina önskemål.

Henrik Kjellberg, Västtrafik

 

5 kommentarer på “Västtrafik svarar på insändare:
– 529 miljoner för upprustning av Kinnekullebanan under tio år”

 1. Watchingeye skriver:

  Heder till VT som har förmågan o viljan att kommunicera. Alla har inte det. En fråga som ändå hänger i luften är ju hur man ska få folk att åka med dom där elva elbussarna. Vanligt folk vet ju varför, men hur är det möjligt att både VT o berörd kommun helt ignorerar dessa variabler?

 2. Jakob skriver:

  Att påstå att satsningen på elbussar skulle öka möjligheterna för resande är att sopa problemet under mattan. Ingen person i hela Lidköping får förbättrade resemöjligheter. Det är fjäsk för att alla bussar för eller senare ändå skall bytas ut, men det ska se ut som att ni bryr er om landsbygden. Ett skämt är vad det är. Förbättra resemöjligheterna istället för att köpa nya bussar som åker samma dåliga tider som vanligt.

 3. Watchingeye skriver:

  Jakob: Precis så är det. Däremot kan jag inte se det som ett skämt, då alla inblandade politiker o tjänstemän ser precis detsamma. Man bör ställa frågan…..VAD ÄR EGENTLIGEN agendan hos de som fattar besluten? Att landsbygden redan är på väg mot sin dödsbädd är ju ett faktum o det där med miljöaspekt är de facto inte en variabel som räknas vad gäller kollektivtrafiken. Annat än i snygga måldokument. Verkligheten talar ett annat språk.

 4. Watchingeye skriver:

  Det bör kanske också tilläggas att det blir alltmer tydligt att den överenskomna strategin mellan kommunens partier…att inte ta debatt o diskussion offentligt…hunnit sätta sig ordentligt nu. Tydligt i allt som rör denna typ av frågor och samtidigt vedervärdigt lågt men ett tecken i tiden tyvärr.

 5. Alexander Forselius skriver:

  Så där sa man till Rumänerna också när Ceausescu tog sönder deras samhälle. Sverige håller på att bli mitt andra Rumänien, med Stockholm som Ceausescus palats som suger ut allt annat

Kommentarerna är stängda