Gå direkt till Nyheten (Nya rutiner för trafiksäkerhet vid skolor)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 26 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Östen
  3. I morgon:
  4. Rolf och Raoul

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya rutiner för trafiksäkerhet vid skolor

Publicerad tisdag, 05 mars 2019, 14:35 av Björn Smitterberg

Från början var det tänkt att säkrare övergångsställe för elever vid Sjölundaskolan som passerar Basvägen skulleskapauss i samband med att området blivit färdigbyggt och vägen fått slutgiltigt utseende. Så var det också tänkt att svara i ett medborgarförslag som ville ha höjd säkerhet här. Men politikerna i Samhällsbyggnadsnämnden ändrade – och begär nu att trafiksäkerheten vid skolorna ska gå före principer om att allt ska göras färdigt.

– det gäller inte baraid Sjölunda utan även andra platser där det är viktigt att trafiksäkerheten går i första hand, det byggs ju skolor på flera håll, kommenterade Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Gustav Edvinsson (s).