Gå direkt till Nyheten (Nya möjligheter att ha koll på allt dyrare el)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Söndag 15 september 2019
 1. Dagens namn:
 2. Sigrid och Siri
 3. I morgon:
 4. Dag och Daga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nya möjligheter att ha koll på allt dyrare el

Publicerad tisdag, 05 mars 2019, 11:43 av Björn Smitterberg

kraftledningelledning-lop

Inom de närmaste åren ska alla mätare för elkonsumtion bytas ut. I Lidköping har det börjat. Nya mätarna ger konsumenterna nya möjligheter att ha koll på sin elanvändning.

El blir allt dyrare och allt fler vill använda el vilket gör att priserna kan komma att pressas upp allt mer – samtidigt som skatterna stiger.

Nya mätare gör att man kan mäta sin elanvändning timme för timme. Lidköping elnät erbjuder den nya tjänsten. Men även de som har en mätare som inte bytts kan göra jämförelser – men inte lika preciserade.

Tjänsten har hittills inte varit särskilt efterfrågad i Lidköping – men nu vill Lidköping Elnät att fler tar till sig den här möjligheten. Projektet sker i samverkan med kommunens energirådgivare.

 

En kommentar på “Nya möjligheter att ha koll på allt dyrare el”

 1. Sixten skriver:

  Jag hoppas att även de som bor i hyreslägenhet hos AB Bostäder, och andra hyresvärdar i flerbostadshus, kan få mätaren i sin lägenhet och inte i en skrubb nere i källaren.
  Så man kan se sin förbrukning när den sker och inte 14 dagar senare eller så. Är ju värdelöst annars. Och ja, det är Lidköpings elnät som vill ha det så för att de lättare kunna komma åt mätaren även fast de nu för tiden har fjärravläsning.

Kommentarerna är stängda