Gå direkt till Nyheten (En kväll i klimatets, biosfärens och humorns tecken!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 18 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Lillemor och Moa
  3. I morgon:
  4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En kväll i klimatets, biosfärens och humorns tecken!

Publicerad tisdag, 05 mars 2019, 05:50 av - Inskickat material

Staffan-Lindberg8-(002)Torsdagen kommer att gå i klimatets, biosfärens och humorns tecken. Då kommer Staffan Lindberg med sin klomatshow ”Moder Jord för god att kolsyra” och det blir invigning av utställningen *Här finns liv i Centrumhuset.

”Moder jord – för god att kolsyra” med Staffan LindbergEn  är en klimatshow om klimat och konsumtion. Med humor, sång och musik tar sig musikern, föreläsaren, författaren och koldioxidbantaren Staffan Lindberg an vår tids ödesfråga: klimatet. Vinnaren av Povel Ramels Karamelodiktpris levererar den senaste vetenskapen om klimatfrågan och våra konsumtionsmönster på ett underfundigt, engagerande och inspirerande sätt.

Kvällen inleds med invigning av utställningen *Här finns liv som uppmärksammar vårt biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle. Utställningen vill inspirera och lyfta det engagerade arbete som pågår runtom i biosfärområdet för att stärka en hållbar samhällsutveckling. Den ger exempel på hur vi kan hitta lokala svar på globala frågor!

Under utställningstiden blir det ytterligare en kväll på temat klimat och miljö, nämligen den 14 mars och då med rubriken ”Hur kan näringsliv och privatpersoner bidra till att vi når miljömålen”

Susanne Andersson, kommunstyrelsens ordförande, berättar om de politiska målsättningar Götene kommun har för klimat- och miljöområdet utifrån Götene kommuns Klimat- och miljöpolitiska program.

Energi- och klimatrådgivare Thomas Skagenborg presenterar olika lösningar på hur företag och privatpersoner kan bli delaktiga i den omställning som krävs för att vi skall klara miljömålen.

Torsdag 7 mars klockan 18.30 Centrumhuset.