Gå direkt till Nyheten (Fastighetsägarna bidrar till utveckling av Lidköpings stadskärna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 27 september 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fastighetsägarna bidrar till utveckling av Lidköpings stadskärna

Publicerad onsdag, 27 februari 2019, 19:07 av Redaktionen

Stenportsgatan_081913Under tisdagen blev det klart att Fastighetsägarna GFR beviljade ansökan om 100.000 kronor till projektet Årets Stadskärna i Lidköping.

Fastighetsägarna i Skaraborg ligger bakom ansökan om projektmedel för att delfinansiera projektet Årets Stadskärna Lidköping 2021, som styrelsen igår klubbade igenom.

Tillväxt Lidköping är initiativtagare och även projektledare. Målsättningen med projektet är att stärka stadskärnans konkurrenskraft genom ett fördjupat samarbete mellan kommun, fastighetsägare, handlare och övriga näringsidkare.

– Samarbetet fungerar idag bra men kan utvecklas ytterligare för att utgöra en viktig del mot en mer attraktiv stadskärna och en stadskärna som är anpassad efter framtidens behov kring förändrade handels- och konsumtionsmönster.

Fastighetsägarna i Skaraborg är engagerade i projektet och tycker det är viktigt att arbeta med utvecklingen av stadskärnan.

– För oss är det av stor betydelse att vi arbetar för att utveckla stadskärnan, då detta är avgörande för hela kommunens attraktionskraft. Genom att arbeta med frågan kan vi skapa attraktiva och trygga miljöer där människor vill vara och etablera sig, säger Alma Ohlin, Näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna.

En attraktiv stadskärna är av stor betydelse för att skapa tillväxt och konkurrenskraft i en stad.