Gå direkt till Nyheten (Insändare: Ekonomisk krigföring mot landsbygden)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 07 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Insändare: Ekonomisk krigföring mot landsbygden

Publicerad tisdag, 26 februari 2019, 16:05 av Insändare

debatt-insikon– Hade det inte varit för att bostadsmarknaden i Göteborg är fullständigt sargad hade jag flyttat dit, skriver en Lidköpingsföretagare som är mycket kritisk i en insändare om kollektivtrafiken.

Jag blev idag uppringd av en arbetsgivare inom data som sa att de fanns mycket uppdrag och att jag har den kompetensen som efterfrågas. Det handlar om satsningar på att hjälpa människor att få ordning på sina datorer, som dessutom numera är RUT-berättigat. Tyvärr fick jag tacka nej till uppdraget eftersom bussarna går så dåligt och jag inte har körkort att jag inte kan ta mig fram och tillbaka till uppdragen på rimligt sätt till rimlig kostnad.

Detta innebär att på grund av Västtrafiks arrogans, att suga ut landsbygden och bara satsa på Göteborg har Lidköping förlorat chansen till skatteintäkter i form av arbetsgivaravgifter och kommunalskatt.

Det ska noteras att jag för bara några veckor sedan var och kollade på en lägenhet i Göteborg, hade det inte varit för att bostadsmarknaden där var helt sargad, hade jag vid den här tiden nu redan flyttat härifrån. Och jag har dessutom försökt locka Västtrafik genom att köpa dubbla biljetter. Jag är beredd att betala för bättre buss- och tågförbindelser i Lidköping, för pengar är inte ett problem men däremot att man tvingas tacka nej till uppdrag som ger skatt till kommunen för att kollektivtrafiken är undermålig är att betrakta som skandal i allra högsta grad.

Det är skandal. Det pågår regelrätt ekonomisk krigsföring mot oss landsbygden i detta land. Trafikbolagen och regeringar vill svälta ut oss för att kapitalisterna i de stora städerna vill tjäna pengar.

Alexander Forselius, Datakonsult

3 kommentarer på “Insändare: Ekonomisk krigföring mot landsbygden”

 1. Watchingeye skriver:

  Detta är naturligtvis så sant som det är sagt. Vanligt folk har ju denna insikt o tvingas hantera det o så lär det fortsätta. Den där arrogansen stannar tyvärr inte hos Västtrafik utan den är sen länge fast etablerad hos våra partier också. Du får göra som Lövin säger: Ta körkort o köp en elbil för nån knapp miljon. Miljöpartiet vet minsann hur en slipsten ska dras, nämligen bakom en elbil. Bakom bussen funkar ju som bekant inte.

 2. Alexander Forselius skriver:

  Hade jag haft A-kassa hade jag nu varit avstängd i 45 arbetsdagar – tre månader, vilket hade blivit katastrof!

 3. Watchingeye skriver:

  Alexander: Jagskulle ju vilja att du fick nån form av respons, men du får nog tyvärr inse att här i stan tiger man ihjäl allt som är kritiskt. Man hade ju trott att MP skulle visa lite vilja, men med tanke på hur mkt MP, regionalt, satsat på att lägga resurserna i Göteborg så lär dom nog också tiga så still de bara kan. Som vanligt. Deras politiska drivkraft o energi är väl varken synlig eller eller klädd i nån somrig färg.

Kommentarerna är stängda