Gå direkt till Nyheten (Fyra åtalas för penningtvätt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Måndag 06 april 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fyra åtalas för penningtvätt

Publicerad fredag, 22 februari 2019, 15:26 av Björn Smitterberg

Fyra personer, varav tre hemmahörande i Vara kommun, åtalades i dag för att ha lurat till sig en summa pengar som sedan fördelats ut på olika bankkonton och därefter togs ut i mindre summor ur bankomater. Det började med att en person lurades lämna ut sina koder varefter ett konto länsades på 165.000 kronor.

Bluffmakaren lyckades överföra pengarna till en bekants konto som i sin tur skickat 155.000 vidare till ytteroligare personers konton, samt själv tagit ut 10.000 i bankomat.

Ytterligare en person har fått in 133.500 kronor av det ursprungliga beloppet och genomfört att 46.000 förts till en bekants konto samt själv tagit ut 10.000 kronor i bankomat.

Det är alltså en kedja av kontoöverföringar som skett på kort tid – ofta inom ett dygn. Åklagaren hävdar att det här skett för att man skulle försöka minska risken för misstankar och upptäckt. Den har fortsatt med en rad personer inblandade.

Även ett par personer som hittat på det här åtalas, och även om de uppgivit att de inte varit inblandade har Polisen hittat saker som säger emot de åtalade.