Gå direkt till Nyheten (Västtrafik målar bussar på nytt sätt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 februari 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Västtrafik målar bussar på nytt sätt

Publicerad måndag, 18 februari 2019, 07:46 av - Inskickat material

nybussMed ett mönster på sidorna ska det bli lättare att känna igen just de bussar som rullar för Västtrafik.

– Nu rullar de första bussarna med Västtrafiks nya utseende ut på vägarna, meddelar Västtrafik i ett pressmeddelande.

Det är åtta bussar i Ale som målats om i en ny blå nyans och i ett nytt mönster. Alla Västtrafiks bussar kommer att stegvis få den nya designen i samband med att fordon byts ut vid avtalsförnyelser.

nybuss

Foto: Jesper Wiberg

– Den här nya, lite ljusare blå färgen passar bättre överens med Västtrafiks övriga formspråk. Våra bussar är ju de främsta reklampelarna för oss ute i trafiken så det känns spännande att få ge dem ett nytt och modernt utseende, säger Maria Björner Brauer, enhetschef för försäljning och marknad, Västtrafik.
Färgen som bussarna målats i är densamma som Västtrafiks huvudfärg och mönstret är framtaget för att försöka skapa en tydligare identifikation med Västtrafik. Mönstret används redan idag inom andra områden av Västtrafiks kommunikation.

Bussarna som nu rullar ut i Ale är de första som får den här nya färgen. Men i samband med att ny trafik upphandlas framöver kommer samtliga av Västtrafiks nästan 1 900 bussar få det nya utseendet på sikt. Den uppdaterade designen gäller bara utsidan på bussarna och påverkar inte insidan.

Eftersom bussarna lackas om vid nya avtal med partnerföretagen kommer det inte innebära några avbrott i trafiken och innebär inte heller någon extra kostnad för Västtrafik.
Till sommaren kommer ytterligare 19 bussar med nytt utseende att börja rulla i Ale och därefter är det Kungsbackas tur att få bussar med den nya designen.